Wiosenne sałatki
W dniu 14 marca klasa 3b przypomniała o znaczeniu warzyw i owoców w codziennej diecie. Wkrótce pojawią się pierwsze nowalijki, więc dzieciaki wzięły się za przygotowanie wiosennych sałatek. Ich składniki były różnorodne. Znalazły się wśród nich: pomidorki 🍅🍅, papryka🌶, banany🍌🍌, winogrona, marchewki🥕🥕🥕, jabłka🍎🍏🍎, truskawki🍓🍓🍓, borówki, rzodkiewki, mandarynki i wiele, wiele innych.
Z tychże owoców i warzyw dzieci zrobiły pyszne kombinacje sałatkowe, które potem z apetytem zjadły. SMACZNEGO!!!
🍇🍈🍉🍊🍋🍌🍍🥭🍎🍏🍐🍑🍒🍓🥝🍅🍅🥥🥥🥑🍆🥕🌽🌶