
SZKOLNY KONKURS „NA TROPIE ZDROWIA I AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ”
Marzec upłynął nam pod hasłem:
„ŻADNA BUZIA NIE JEST BLADA GDY SURÓWEK DUŻO ZJADA”.
Kolejny raz do konkursu włączyły sięwszystkie klasy z pionu IV - VIII naszej szkoły.
Zadanie sprawnościowe - polegało na wykonaniu „Testu skoczności” – próby z „Indeksu Zuchory”.
Zadanie teoretyczne – uczniowie tym razem mieli sporządzić PRZEPIS na potrawę wykonaną z SUROWYCH WARZYW lub OWOCÓW . To właśnie warzywa i owoce spożywane na surowo są głównym źródłem witamin, niezbędnych nam do prawidłowego funkcjonowania. Nasz organizm nie potrafi samodzielnie ich wytwarzać i dlatego należy spożywać świeże warzywa i owoce. Do przepisu trzeba było dołączyć zdjęcie polecanej potrawy.
WYNIKI - MARZEC
Lp. |
KLASA |
WYNIK Z TESTU SKOCZNOŚCI |
PKT ZA TEST |
PKT ZA PRZEPIS |
SUMA PUNKTÓW za marzec |
MIEJSCE |
1. |
4 A |
35 |
14 |
10 |
24 |
IV |
2. |
4 B |
29 |
4 |
3 |
7 |
XIV |
3. |
5 A |
33 |
10 |
14 |
24 |
IV |
4. |
5 B |
34 |
12 |
6 |
18 |
VIII |
5. |
6 A |
30 |
6 |
10 |
16 |
X |
6. |
6 B |
28 |
3 |
14 |
17 |
IX |
7. |
6 C |
32 |
7 |
16 |
23 |
VI |
8. |
7 A |
35 |
14 |
6 |
20 |
VII |
9. |
7 B |
15 |
1 |
3 |
4 |
XV |
10. |
7 C |
33 |
10 |
20 |
30 |
I |
11. |
7 D |
27 |
2 |
7 |
9 |
XIII |
12. |
7 E |
30 |
6 |
6 |
12 |
XII |
13. |
8 A |
40 |
15 |
10 |
25 |
III |
14. |
8 B |
34 |
12 |
3 |
15 |
XI |
15. |
8 C |
33 |
10 |
16 |
26 |
II |
PO PODSUMOWANIU CZTERECH ZADAŃ KONKURSOWYCH NA PODIUM STOJĄ:
I miejsce – klasa 8 C z wynikiem łącznym 117 punktów
II miejsce – klasa 7 C z wynikiem łącznym 112 punktów
III miejsce – klasa 5 A z wynikiem łącznym 98 punktów